Ailelerin Gönlünü Fetheden Marka Olmak

Dünyanın yarısından fazlası çocuklardan oluşuyor ve şimdi bu arkadaşlar evde ve muhtemelen 6 ay daha evde olacaklar.  6-12 yaş arası çocuklarla Mart ayında yaptığımız araştırmalar bize, dijital dönüşümün kalıcı olma olasılığının çok yüksek olduğunu gösterdi. Bu da markaların yeni gerçeklik dünyasında daha dikkatli adımlar atmasını beraberinde getiriyor.

Bir Gecede Ekran Kullanım Süreleri İki Katına Çıktı!

Bu benzeri görülmemiş durumda, okulla dijital öğrenmeye dönerken, aynı zamanda boş zamanın yerini dijital zamanın alması anlamına da geldi. Genel olarak, ekran başında kalma süresinde artışları görüyoruz. Görüştüğümüz çocukların yarısı, ekran süresinin % 50 oranında arttığını düşünüyor.

Çocuklar aynı ekranı hem eğitim hem de zaman geçirmek için kullanmaya başladılar. Kızlar biraz daha fazla sohbet etmek ve buna yönelik uygulamaları tercih ederken, erkek çocuklarının TikTok kullandıklarını ve oyun oynadıklarını görüyoruz.

Ebeveynler Endişeli…

Ekrana kaptırdıkları çocukları ile nasıl zaman geçireceklerini çözemeyen, geleneksel çözümlerin kısa sürede tüketildiği evlerde kriz var. Anneler ve babalar, hem evden çalışmakla hem de ev işleri ile uğraşırken, çocuklarını ekrana esir etmemenin yollarını arıyorlar. İşe döndüklerinde neler yaşanacağına dair endişeleri de yüksek. Geleneksel olan her şeyden uzaklaşan çocuklar için “Bayramların, değerlerin” bile kaybolacağından endişe duyuyorlar.

Pandemi Döneminde Başarılı Projelere İmza Atan Markalar…

Play Mobil: Stop motion olarak kurgulanan videolarla, tanıdığımız sevimli Playmobil karakterleri ile corona virüs karşısında alınması gereken önlemleri anlatan, rahatlatan ve çocukların endişelerini azaltan videolar ürettiler. Hem komik hem de dikkat çekici videolarla ebeveynlere de hastalık döneminde iletişim kurma yollarını anlattılar.

 

JK Rowling ve ekibi, Harry Potter telif haklarını çocuk serilerine dönüştürüp açarak, öğretmenlerin sesli şekilde çocuklara kitabı okudukları videolar çekme imkânı verdiler bu sayede daha eğlenceli bir okuma deneyimi oluşturdular.

 

Amazon'un sahip olduğu sesli kitap hizmeti altı dilde çocuk hikâyelerine ücretsiz erişim sunmaya başladı. Okullar kapalı olduğu sürece hizmet devam edecek ve hem aileler hem de öğretmenler bu içeriklere ulaşabilecekler.

 

Toys 'R' Us Kanada mağazaları kapattı ama e-ticaret sitesine ve YouTube kanalına yatırım yapmaya başladı. Hem online hem de evde oynanacak oyunlara yer verirken, oyun paketleri hazırladı. Avantajlı fiyatlarla sunulan bu paketler ebeveynleri de alternatif bulma konusunda rahatlattı.

Markalar Ne Yapmalı…

Değer sağlayın: Ebeveynler, içerik ve değerlerine destek olmanızı bekliyor. Eğitimi ve eğlenceyi dengelemeye çalışıyorlar ve kendilerine de zaman ayırmaya ihtiyaç duyuyorlar. Onların hayatına değer katan içerikler üretin.

Rahatlama sağlayın:  Ciddi, korkutucu, endişeli bir zaman. Çocukları ve ailelerini rahatlatacak şaşırtıcı, komik, eğlenceli ve samimi içerikler oluşturun.

Güven sağlayın: Ebeveynler sadece sağlık konusunda kaygılanmıyor, bir neslin eğitimsiz kalacağından da korkuyor. İşbirlikleri ile eğitim içerikleri oluşturun, karakterlerinizin İngilizce öğretmesi, matematik problemlerine kolay çözümler bulması gibi hem eğiten hem de güldüren içerikler yaratın.

Hayatın parçası olun: İlla kampanya yapmaya gerek yok, elinizdeki malzemelerle ücretsiz ne sunarım diye düşünün. Sadece satmaya değil, hayatın bir parçası olup, değer yaratmaya da çalışın.

Topluluk yönetimine çocukları dahil edin: Arkadaşlarını çok özleyen ve sosyalleşemeyen çocukların bir araya gelip eğlenebilecekleri platformlar yaratın.

Aile değerlerini destekleyin: Ebeveynler kontrolün ellerinden gittiğini, çocuklar da artık evin kralı olduklarını düşünüyorlar. Dengeyi sağlamalarına yardım edin. Güvenli internet erişimlerine, güvenilen içeriklere sponsor olun. Annelerin çocuklarını size emanet ederken içlerinin rahat olmasını sağlayın. Markaların bu dönemde güç birliği yapması lazım, güvenilen markaların ortak hareket ettikleri bir platform ebeveyn onaylı bir ekran tercihi yaratacaktır.

Fiziksel hareketi destekleyin: Annelerin en büyük derdi, evde hareketsiz kalan ve kilo alan çocukları. Fiziksel hareketi destekleyecek online projeler yaratın!

Öğretmenler için içerikler oluşturun: Online derslerde oturamayan, sıkılan ve konsantrasyon sorunu yaşayan çocuklarla baş etmek zorunda olan öğretmenler için oyunlaştırma teknikleri ve eğlenceli içerikler geliştirin.

 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir