Hepsiburada.com'dan Gülben Ergen ve Fatih Terimli Yeni Reklam: Her şey Ayağınıza Gelsin

Alışverişin büyük bölümünü mağazalara gidip ürünleri görerek, dokunarak satın aldığımız geleneksel yöntem oluşturuyorken e-ticaretin hayatımıza girmesiyle online alışveriş de bu pastadan azımsanamayacak ölçüde bir pay kaptı.

Türkiye’deki kredi kartı penetrasyonunun %77’ye ulaşmasıyla birlikte internet üzerinden alışveriş yapan kullanıcı sayısının 10 milyona ulaşması, e-ticaret sektörünün büyümesi ile paralellik gösterdi. 5 binden fazla e-ticaret sitesinin arasında mevcut konumunu sağlamlaştırmak isteyenler ya da pazara yeni girip kendine yer bulmak isteyenler olduğu gibi, rekabet koşullarına uyum sağlayamayıp piyasadan çekilenler de oldu. Durum böyle olunca e-ticaret siteleri arasındaki rekabet günden güne arttı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2013 yılı raporlarına göre internet üzerinden alışveriş yapılma oranı 2012’de %21.8 iken, bu yıl % 24.1’e yükseldi. 2014 yılında bu sayının daha da artması bekleniyor.

Sektördeki büyüme sonucu oluşan rekabet, e-ticaret sitelerinin yayınladıkları reklamlarda da kendisini hissettirdi. Türkiye’deki e-ticaret sitelerinden biri olan hepsiburada.com’un “Ayağıma Gelsin” isimli yeni reklam kampanyası geçtiğimiz gün yayınlandı. “Her şey ayağına gelsin” sloganıyla hepsiburada.com sayesinde ürünleri mağazaya gitmeden oturduğunuz yerden sipariş edebilmenin yarattığı kolaylığa vurgu yapan reklam, Alametifarika imzasını taşıyor.

Çekimlerini Kala Film’in üstlendiği iki ayrı reklam filminde Gülben Ergen ve Fatih Terim rol alıyor. Fatih Terim, Ünal Aysal ile birbirlerinin ayağına gitmemeleri sonucu girdikleri polemik sebebiyle Galatasaray’la yollarının ayrılmasından dolayı ilgi çekici bir seçim olmuş. Terim’in Aysal’la yaşadığı bu polemikten sonra hepsiburada.com’un reklam filminde söylediği “Ben o tabletin ayağına gitmem, o tablet benim ayağıma gelecek!” sözleri dikkati çekiyor. Bir de Fatih Terim’i uzun süredir reklamlarda göremediğimizi düşününce, böyle bir kampanyada rol alması oldukça manidar.

Gel gelelim hepsiburada.com’un yeni reklamı, özellikle Twitter’da n11.com’un Rabarba tarafından hazırlanan “Boşuna koşturmayın” temalı son reklamıyla çokça karşılaştırdı. n11.com’un reklam filminde Sergen Yalçın’ı oynatmasının hemen ardından hepsiburada.com’un Fatih Terim ile cevap vermesi dikkat çekti. Fatih Terim ve Gülben Ergen esprili bir dille hepsiburada.com’un hayatı kolaylaştırmasından bahsetse de Sergen Yalçın’ın “Ben koşsam Barselona’da oynardım” sözlerinin yarattığı etkinin yanında biraz yavan kalıyor. Rakip iki markanın reklamının ortak çalışan iki ajans tarafından yapılmış olması ve iki reklamda da aynı stratejiyle yola çıkılmasıysa ilgi çekici.

http://www.youtube.com/watch?v=Ddco5hlBFuw

Sergen'li n11.com reklamını da buradan izleyebilirsiniz:

http://www.youtube.com/watch?v=XtENMhYIBOo

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir