Sahte KFC İran’ı Karıştırdı, KFC Türkiye Basın Açıklaması Yapmak Zorunda Kaldı

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet’te “İran’da sahte fast food restoranı skandalı” başlığı dikkatimi çekmişti. Haberde İran’da ‘Helal KFC’ isminde bir fast food restaurant’ının kurulduğu ve uygun olmayan lisans kullandığı gerekçesiyle birkaç gün içerisinde kapandığı yazıyordu.

Bunun üzerine Iran Ticaret Odası’nın Başkanı Ali Fazeli “İran’da hiç ABD’li fast-food restoranı yok” şeklinde bir açıklama yaptı. İşin ilginci Helal KFC restoranının müdürü Abbas Pazuki ise Tansim Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Biz Türkiye’den Helal KFC olarak bilinen bir markanın parçasıyız” açıklamasında bulundu. Yani iş Türkiye’ye kadar uzandı.

Bu açıklamanın ardından da KFC Türkiye ekibi bir basın açıklaması yaparak söylentilere son noktayı koydu. Açıklamada şu ifadeler yer alıyor;

“İran Tahran’da açılmış olan yasa dışı KFC restoranı haberini şaşkınlıkla karşılıyoruz. Ne KFC Türkiye, ne de KFC’nin faaliyet gösterdiği diğer ülkeler tarafından İran’da herhangi bir franchise anlaşması yapılmamıştır. Yum International gerek yerel yetkililer, gerekse danışmanları aracılığıyla KFC açma hakkına sahip olduğunu iddia eden kişi ve kurumlara karşı tüm yasal takibi başlatacaktır.”

Konu ile ilgili herhangi bir gelişme olduğunda buradan duyuracağız.

Mail listemize abone olun!

Son bir adım kaldı. E-postanızı kontrol edin. (Gmail kullanıcısıysanız "promotoions" kısmına bakabilirsiniz.

Ops! Bir hata aldık, tekrar deneyebilir misiniz?

Pazarlama alanında Türkiye’nin en çok okunan blogu : Pazarlamasyon‘un kurucusu.

Walt Disney, Fox’u satın aldı: 54 Milyar Dolar

Kasım ayının başında CNBC, yaptığı haberle dünyanın en büyük medya şirketlerinden biri olan Disney‘in, bir başka medya devi 21st Century Fox‘un büyük bir kısmını bünyesine katmak için görüşmeler yaptığını duyurmuştu. Haberde belirtilene göre bu satın alma görüşmeleri, 21st Century Fox’un film ve televizyon varlıklarının büyük kısmının Disney bünyesine geçmesini içeriyordu.

Bugün ise satış onaylandı.  Walt Disney, çoğunluk hissesi Rupet Murdoch’a ait 21st Century Fox şirketini 52,4 milyar dolara satın aldı. Satın alma anlaşmasına  21st Century Fox film ve televizyon stüdyoları ile kablolu yayınlar da dahil. 21st Century Fox’un varlıkları arasında X-Men gibi bazı Marvel mülkiyetleri ve James Cameron’ın Avatar’ı yer alıyor.

Financial Times’ın haberine göre Fox, haber ve spor karşılaşması gibi daha karlı alanlara odaklanmak amacıyla, maliyeti daha yüksek olan sinema ve televizyon bölümlerini Disney firmasına satacağı ifade edildi.

Disney’in oluşturmayı planladığı yayın platformu açısından da bu satın alma büyük önem taşıyor. Kendi yayın platformunu kuracağı için Netflix’ten filmlerini çekmeyi planlayan ve bununla birlikte Netflix ile büyük bir rekabete girmeye hazırlanan Disney, bu satın alma ile birlikte yayın platformundaki içerik miktarı açısından elini daha da güçlendirmiş olacak.

21st Century Fox hissedarları, 0,2745 oranında Disney hissesine sahip olacak. Disney ayrıca, 21st Century Fox’a ait net 13,7 milyar dolarlık tahvili de alacak.

21st Century Fox, Fox yayın stüdyoları, Fox News, FS1, FS2 ve Big Ten Network’ü yeniden yapılandıracak.

Robert A. Iger, 2021’e kadar Walt Disney’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su ıolarak kalmaya devam edecek.

Ops! Bir hata aldık, tekrar deneyebilir misiniz?

Olmak İçin Doğduğun Kişi Ol!

Neden yapmıyorsun? Neyi mi? Sahip olduğun tüm yeteneklerini sergilemeyi, gizil güçlerini keşfetmeyi, dünyanın seni en iyi diye tanımlamasını beklemek yerine kendini en iyi hale getirmeyi. Korkuların var. Onların da vardı, tüm o başarıya ulaşanlar senden, benden, hepimizden çok daha fazla korktular. Başarmak istedikleri şeyler kadar büyük korkuları vardı.

Alman – Amerikan heykeltraş sanatçısı Eva Hesse 1965 yılında kreatif anlamda bir tıkanma dönemi yaşadığında, kendisi gibi sanatçı olan en yakın arkadaşı Sol LeWitt‘e bir mektup yazar ve LeWitt ona sonunda kocaman harflerle “DO!” – YAP! yazan uzun bir cevap gönderir. Eva’nın mektubuna aldığı cevabın bir kısmını konuşmasında kullanan ünlü oyuncu Benedict Cumberbatch, milyonlarca iletişim kanalından gelen kaotik mesajların arasında sıkışıp kalmış modern insanın zincirlerini kırması için yüreklendiriyor.

– Altyazı için Ayarlar’a tıklayarak Türkçe’yi seçebilirsiniz. –

Nam – ı diğer Sherlock’un bu hırslı konuşması sizde de bir şeyler uyandırdıysa ama nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız daha önceden yayımlanmış yazılarımıza göz atarak ufak bir başlangıç yapabilirsiniz.

Tüm bunlar içinizdeki tutkuyu harekete geçirmeye yetmediyse Amerika’lı sanatçı Prince Ea’nın; “Acı hayattır ama nasıl bir acı olacağını seçim şansın vardır. Ya başarıya giden yolda çektiğin acıyı ya da avlanmanın verdiği acıyı –pişmanlıkla– çekersin.” dediği motivasyon videosunu da izleyebilirsiniz.

Son olarak Youtube’un 12 Değişim Elçisi’den biri olmaya hak kazanan hikâye anlatıcısı Barış Özcan’ın “Gerçek bir kahramanın gücü kaslarının değil, kalbinin kuvvetiyle ölçülür. Aradığım böyle bir kalp. Tek istediğim bunun gibi bir şey.” diye başladığı, korkularıyla yüzleşip kendi hayatının süper kahramanları olmak isteyenlere hitap ettiği motivasyon videosunu izlemenizi de öneririm.

Benedict Cumberbatch’in yaptığı konuşmada yer alan mektubun tamamını okumak isteyenler buradan ulaşabilirler. Paylaşmak isterseniz de konuşmanın İngilizce metni şöyle:

Learn to say ‘Fuck you’ to the world every once in a while. You have every right to. Just stop thinking, worrying, looking over your shoulder, wondering, doubting, fearing, hurting, hoping for some easy way out, struggling, grasping, confusing, itching, scratching, mumbling, bumbling, grumbling, humbling, stumbling, numbling, rambling, gambling, tumbling, scumbling, scrambling, hitching, hatching, bitching, moaning, groaning, honing, boning, horse shitting, hair splitting, nit picking, piss tricking, nose sticking, ass gouging, eyeball poling, finger pointing, alleyway sneaking, long waiting, small stepping, evil eyeing, back scratching, searching, perching, besmirching, grinding, grinding, grinding away at yourself. Stop it and just do. Don’t worry about cool. Make your own un-cool. Make your own. Make your own world. If you fear, make it work for you. Draw and paint your fear and anxiety and stop worrying about big deep things such as to decide on a purpose and way of life, a consistent approach to even some impossible end or even an unimagined end. You must practice being stupid, dumb, unthinking, empty. Then you will be able to do. You are not responsible for the world. You’re only responsible for your work, so just do it!

Hayalleriniz için, kendi hayatınızın süper kahramanı olmak için ve kendiniz olmaya başlamak için tutkularınıza sımsıkı sarıldığınız, içinizdeki ufak kıvılcımların güneş gibi parlayarak tutsak olduğunuz karanlıkları dağıttığı, geleceğinizin şu anda başladığı bir hafta sizinle olsun…

“Olmak için doğduğun kişi ol! Become who you were born to be!” Elrond, Yüzüklerin Efendisi

GELİŞMELERİ
KAÇIRMAYIN!
Haftalık bültenimize
ücretsiz kaydolun!
BİZE KATIL
GELİŞMELERİ KAÇIRMAYIN
Haftalık bültenimize ücretsiz kaydolun, sizi gelişmelerden haberdar edelim.
BİZE KATIL

Önümüzdeki yıllara