Anadolu Efes Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’dan Basın Açıklaması Geldi

Geçtiğimiz günlerde evde bira yapımını kolaylaştıran ürünlerin satışı ve Türkiye’de bira tüketimi hakkında yaptığı açıklamalar çok tartışılan Anadolu Efes Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, yeni bir basın açıklaması yaptı.

Tuncay Özilhan tepki çeken açıklamasında “Evde bira üretimi satışları etkiliyor. Ancak bunu çok sağlıklı bulmuyorum. Bu durum vergi kaybına da yol açıyor” demişti.

Gelen tepkiler üzerine yeni bir basın açıklaması yapan Özilhan şunları söyledi:

“Değerli Basın Mensupları,

Frankfurt Paperworld Fuarı’nda basın mensubu arkadaşlarımla yaptığım görüşmenin yansımalarını üzülerek takip ediyorum. Görüşmeler sırasında konu alkollü içeceklerdeki vergilerin yüksekliğinden açıldı, ben de vergilerin yüksek olmasının merdiven altında kaçak ve sahte içki üretimini artırdığından, bunun insan sağlığını tehlikeye attığından bahsettim. Yasa dışı ticaret hem insan sağlığını tehdit ediyor hem de vergi kayıplarına yol açıyor dedim. Asıl dikkat çekmek istediğim konu buydu.

Biz Anadolu Efes olarak, ülkemizde bira sektörünün gelişmesi, bira kültürünün yaygınlaşmasına önem veriyor ve bu konuda çalışma yapan herkesi destekliyoruz. Evde hobi olarak yapılan biraların da bira kültürünün bir parçası olarak sektörün gelişmesine katkı sağladığını düşünüyoruz.
Görüşmeler esnasında da vurgulamak istediğim gibi; alkollü içeceklerdeki vergi yüksekliği sektörümüzü her anlamda olumsuz etkiliyor, biz de bunu her platformda dile getiriyoruz. Temennim yeni vergiler gelmesi değil, mevcut vergi oranlarının yeniden değerlendirilmesidir.
Kamuoyunun bilgilerine sunarım.
Saygılarımla,
Tuncay Özilhan
Anadolu Efes Yönetim Kurulu Başkanı.”

Mail listemize abone olun!

Son bir adım kaldı. E-postanızı kontrol edin. (Gmail kullanıcısıysanız "promotoions" kısmına bakabilirsiniz.

Bansky’nin Kaybolan Eserine Gerçek Zamanlı Göndermeler

Ünlü sokak sanatçısı Banksy’nin dünyaca ünlü ‘Kırmızı Balonlu Kız’ adlı eseri Londra’daki Sotheby’s müzayede evinde 1 milyon sterlinden yüksek bir fiyatla satılmasının hemen ardından eser kendi kendini parçaları ayrılmıştı. Üstelik Kimliği bilinmeyen gizemli sanatçı Banksy o anı Instagram hesabından ” Gidiyor, gidiyor, gitti…” mesajıyla paylaşmıştı.

Bu ilginç duruma markalar da kayıtsız kalmadı ve gerçek zamanlı iletişim dediğimiz iletişimi sergileyerek olaya göndermede bulundular.

Bu markalardan ilki Unico Sigorta. Ogilvy İstanbul’un Sosyal Medya ekibi, müşterisi Unico Sigorta için Banksy’nin müzayedede kendini imha eden son sanat eserine atıfta bulunduğu eğlenceli bir paylaşımda bulundu. Ogilvy İstanbul tarafından hazırlanan yaratıcı içerikte “evinizdeki değerli eşyalarını seviyorsan, Unico Konut Sigortasını da seversin” mesajıyla oldukça yaratıcı bir kampanyaya imza attı.

Bir diğer gerçek zamanlı iletişim örneği sergileyen marka ise McDonald’s. Markanın Malta’daki reklam ajansı çalışanı Richard Agius, patates kızartmasını tablo içerisine yerleştirerek “Going Once, Going Fries, Gone” göndermesiyle sosyal medyada paylaştı. Ardından benzer bir paylaşım McDonald’s Avusturya’dan da geldi ve ikisi de benzer görseller paylaştırlar.

“Real time marketing” denilen gerçek zamanlı iletişim çalışmalarını seviyoruz. Sizler ne düşünüyor musunuz, böyle zekice ve hızlı kurgulanan kampanyalar daha çok dikkat çekmiyor mu?

EasyJet’ten Takipçilerine Büyük Jest

EasyJet’ten bahsetmek gerekirse; Şirket İngiltere’nin en büyük ve Avrupa’nın ikinci en büyük tarifeli havayolu şirketidir. 1995 yılında Sahibi olan Stelios Haji-loannou adlı İngiliz bir iş adamı tarafından İngiltere merkezli olarak kuruldu.

Havayolu şirketi easyJet’in Fransa’nın Bordeaux kentindeki Borsa Meydanı’nda yer verdiği bu açık hava ilanına ilk defa baktığınızda, yanıldığınızı düşünebilirsiniz. Fakat ilana ikinci defa dikkatinizi vererek bakarsanız içeriğini daha iyi anlayabilirsiniz.

Fransız reklam ajansı Buzzman imzası taşıyan bu ilan, her iki taraf açısından da ters hazırlanmış ve taşıdığı mesajı verebilmek için bu yanıltıcı yönteme ihtiyaç duyuyor. İlanın Garonne Nehri üzerindeki yansımasına bakıldığında, ‘Bordeaux sakinleri, gökyüzü ayaklarınıza serili’ ve devamında ‘Bordeaux’dan 30 noktaya uçuş’ cümleleri görülüyor.

EasyJet aynı zamanda ilanla birlikte fotoğraf çektiren ve bunu #UpsideTown etiketiyle birlikte sosyal medyada paylaşanlara, diledikleri bir kişiyle birlikte diledikleri bir noktaya seyahat kazanma şansı sunuluyor.

Ops! Bir hata aldık, tekrar deneyebilir misiniz?

8 Haftada Dijital Mükemmeliği Yakalayın!
Eğitimi İncelemek İstiyorum
Digital Excellence Program'da Erken Kayıt Fırsatından Yararlanın